Rätt människor på rätt plats?

I dagens DN(http://www.dn.se/ekonomi/elskolan/maud-olofsson-litar-pa-karnkraftsbolagen) skriver man att Maud Olofsson litar på att kärnkraften skall kunna köra på 100% i vinter och säkra elförsörjningen.

Är det någon som ägt en 60 år gammal bil någon gång? Jag tror inte ens man behöver ha gjort det för att förstå att man inte kan lita på att gamla saker ska hålla, oavsett hur mycket man uppgraderar och bygger om. Dessutom påstår hon att hon ska lagstadga om kärnkraftsbolagen inte håller det dem lovat. Ska hon lagstadga bort sjukdomar också? Det är helt otroligt, samma person som vi får förmoda var med och drev igenom de sanslösa kraven för att få bygga ny kärnkraft går ut och säger något sådant.

I samma artikel skriver Vattenfalls VD Öystein Löseth att Sverige inte behöver ny kärnkraft. Jag får känslan av att bara ett företag i offentlig sektor kan ha en sådan verklighetsfrånvänd VD. Om vi inte bygger ny och fräsch kärnkraft snart kommer hamnar vi snart i ett läge där vi reparerar kraftverken mer än dem körs, Dessutom kastar vi då pengar i sjön eftersom man ändå inte kan uppgradera hur länge som helst. Vad händer då? Jo vi måste börja importera kolkraft istället.

Till slut skriver man att norden kommer att ha ett el-överskott inom några år. Detta ser jag som någonting väldigt positivt. Helt enkelt eftersom det betyder att vi kommer att kunna sätta press på våra grannländer Finland och Danmark att sluta använda livs- och miljöfarlig kolkraft(Danmark 77% och Finland 44%).

Kommentarer
Postat av: Kajsa Dovstad

Håller med dig! En av vår tids största miljöutmaningar är att krossa myten om att kärnkraft inte är miljövänligt. Visst, kärnkraft är absolut ingen optimal energikälla, men på överskådlig sikt det enda alternativet om vi menar allvar med att minska växthuseffekten!

2011-10-01 @ 10:47:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0