Att traska runt i någon annans skor.

Tja, det ska man helst undvika, sålänge man inte fått lov att låna dom då. 

Ne, (dåligt) skämt åsido så är det ju såklart metaforen jag menade.

Jag ska erkänna att jag kännt mig lite hängig det senaste, kanske någon sjukdom eller nått på väg in eller vadsom. Då har jag tänkt efter på vad jag själv hade sagt till någon som varit i min situation. 
Det hade nog låtit något liknande som:

"Ta en promenad, det hjälper."
"Gör något kul, åk in till stan o shoppa."
osv, osv.

Fast nu när man väl är i den situationen själv så är det ju inte så lätt, jag har faktiskt inte lust med nånting direkt just nu.

Det fick mig att tänka på det gamla ordspråket att "gå i någon annans skor" innan man yttrar sig.

Visst, det händer ofta att någon yttrar sig utan att veta hur det egentligen är, nästan hela tiden säkert. Då är det ju bra att man kan få en liten påminnelse om att man ska tänka efter lite innan.

Men!

Jag vill ta det till en högre nivå, för allting har ju alltid minst två sidor. Så även den som säger "tänk efter hur jag har det" kanske ska fundera ett slag för hur lätt det är för den andra personen också. 

Jag vill/orkar inte skriva "resten", utan jag litar på att ni kan klura ut det själva, tänk på det en stund, vilka andra situationer ska man se allt ur någon annans(allas egentligen) perspektiv?

Känn alltid efter hur lätt, eller svårt, det är för ALLA inblandade parter innan du säger något. Oavsett vem du är och vilken situation du är i för tillfället, för även du har säkert varit på "andra sidan".


Peace out!

Saker att göra innan jag dör.

Jag tycker att alla borde ha en sån lista, lite grejer man känner att "det här ska jag ha gjort innan jag kolar".
Det är bra, för då har man någonting att jobba mot hela tiden, motivering helt enkelt.

Här är min lista:

  • Åka till Alaska och paddla kanot.
  • Äga en sportbil.
  • Hoppa fallskärm.
  • Tatuera mig.
  • Åka till Island och rida på islandshästar.
  • Besöka Australien.
  • Ta dykcert och dyka med hajar.
  • Ta MC-kort.

Vad vill du göra?

[Muizik]

Okey, nu är det dags att skriva om något jag faktiskt tycker om!
Ni får ju inte komma och tro att det här bara är någon klagoblogg.

Musiken är min största hobby och jag skulle nog tycka att det var väldigt tråkigt utan musik i mitt liv.

Nu till hösten kommer jag att försöka hårt för att få ihop ett band på universitetet. Inget hyperseriöst, till en början iaf men jag saknar verkligen att lira tillsammans med folk. Speciellt live!

En lite skum grej jag upptäckt är om man frågar folk "Vad lyssnar du på för musik?", så får man väldigt ofta svaret "lite allt möjligt, allätare".

Inget konstigt i sig kanske, men om man då frågar vidare om de lyssnar på jazz/metal/gammal rock/dansband osv. så märker man ganska tydligt att "allt möjligt" till 90% av fallen betyder "det som går på radion".

Själv så är jag nästan tvärtom. Fast jag tycker själv att jag lyssnar på "allt möjligt" eftersom jag ena dagen kan lyssna på LOK, andra dagen Ella Fitzgerald, Red hot chili peppers, norah jones, lars winnerbäck, Beatles, Bob Marley, Toto, Depeche Mode, Cornelis, PST/Q osv. 

Däremot så lyssnar jag ju faktiskt nästan aldrig på moderna radiohits. 

Så jag är nog ingen allätare ändå. 

///M

Alkohol

Okey, dagens ämne, hett omdiskuterat!


Jag tycker att alkohol skall vara lagligt och tillgängligt, men det är ganska pinsamt att vara ute på krogen ofta.

Hur kommer det sig att folk som inte kan hantera alkohol inte inser det själva?

Jag menar, folk som blir våldsamma, gör dumma saker på fyllan osv. Förstår dom inte det själva, eller är dom helt enkelt för korkade för det?

Klarar man inte att dricka så ska man helt enkelt inte dricka, alternativt lära sig hur mycket man klarar av innan det går utför.

Nej, det handlar inte om ålder, faktiskt. Det handlar om mognad och tro mig, jag har sett lika många dumfulla 25-30 åringar som jag sett nyblivna 18-åringar. Enda skillnaden är att det blir sorgeligare och sorgeligare ju äldre folk blir utan att lära sig hantera alkohol.

Pinsamt, som sagt.

RSS 2.0