Jag tror på en framtid...

där datorn är din fjärrkontroll till allt och din mobiltelefon är din fjärrkontroll till datorn...

Jag ser framför mig en dag när jag vaknar av att min laptop väcker mig med en morgon-spellista jag satt ihop(och snoozar med mobilen, samma som jag såklart satte larmet med igårkväll, så jag slipper gå upp), där jag sedan trådlöst slänger upp DN.se på TVn till frukosten.

Sedan loggar jag in på min bil som står utanför och säger till den att sätta på värmen eftersom jag ska åka till jobbet om 20 min, samtidigt så lägger jag in en ny spellista från spotify i bilens ljudsystem.

Jag tar min laptop och åker till jobbet, betalar ev vägtullar med mobilen.

På jobbet hookar datorn automatiskt in på arbetets nätverk och ställer om sig till jobb-mode, byter skrivbord till det där mina jobbmappar och program ligger.

När jag åker hem på eftermiddagen loggar jag(med mobilen) in i min kyl och kollar om jag behöver köpa något till middagen. Eftersom jag har bråttom så bestämmer jag mig för att beställa färdigpackat på icas hemsida med mobilen och betalar online.

När jag kommer hem ställer jag upp laptopen(som direkt är trådlöst kopplad till tv/stereo/internet osv och inställt på hemma-mode) i ett hörn och slänger på min favoritmusik när jag lagar mat. Då kommer jag på att jag behöver tvätta imorgon och loggar med mobilen in på tvättbokningssystemet som ligger i husets enskilda nätverk(behöver alltså inte ens ha internet utan bara en "app" i mobilen).

Senare sätter jag mig i soffan och tar fram mitt trådlösa tangentbord och mus och slösurfar lite. Genom datorn, fast på tvn.

Innan jag går och lägger mig så sätter jag på en film som jag streamar i HD från internet rakt in i tvn på order av datorn(fast filmen går bara igenom nätverksroutern rakt in i tvn för att inte förlora kvalité).

Imorgon är det lördag så jag sätter mobilen på "ljudlöst fram till kl 11" och somnar gott.



Vissa saker i texten kan man redan nu göra, men när det blir min vardag så kommer jag inte vara nöjd. Då kommer jag sträva efter något nytt och bättre.

RSS 2.0